Novetats

Totes les nostres innovacions estan validades pels nostres tastadors, persones expertes en el món de la cuina i en l’elaboració d’embotits tradicionals.

 

BOTIFARRA AMB CERVESA

Botifarra amb cervesa artesans qualitat embotit garrotxa olot porcs casolans corominas

A casa ens agrada tant la botifarra com la cervesa, d’aquí sorgeix la idea de crear una botifarra amb cervesa. Per sort prop del mas, a Castellfollit de la Roca, hi tenim un dels millors elaboradors de cervesa de tota Europa, en Francesc Casaponsa de la cervesa artesana Poch’s. En Francesc de seguida va voler col·laborar amb nosaltres i va proposar de fer la botifarra amb la seva cervesa negre, la Basalt. Després d’uns quants intents i unes quantes cerveses vam aconseguir crear la nostra Botifarra amb Cervesa.

La particularitat d’aquest botifarra és la seva textura. En boca notareu un seguit de sensacions que deixaran pas a una picantor final que convidarà a fer un bon glop de cervesa Pochs.

 

BOTIFARRA MEDIEVALPorcs casolans corominas botifarra medieval embotit garrotxa olot begudà

Juntament amb el cuiner Pep Noguer vàrem fer una recerca en diversos receptaris antics, del segle XIV, amb la intenció de recuperar alguna recepta antiga i adequar-la als temps actuals. D’aquí neix la nostra botifarra medieval.

Una recepte que us farà quedar bé amb els de casa és la següent.
Agafeu una torradeta, a sobre hi posem un tall de botifarra medieval, d’un dit aproximadament, l’envolteu de ceba caramel·litzada i a sobre un ou ferrat de guatlla. Us en llepareu els dits!

 

FUET AMB FORMATGE DE CABRA

fuet de formatge porcs casolans corominas embutits artesans qualitat olot garrotxa riudaura Marc pastor

D’una conversa amb en Marc August, un jove pastor de Riudaura, sorgeix la idea de fer un fuet de formatge. El repte d’elaborar aquest fuet era que en la seva degustació es pogués notar el gust del nostre fuet i alhora el del formatge de cabra. Van caldre diferents proves per aconseguir l’aprovació dels nostres tastadors. El resultat, el nostre fuet de formatge de cabra.

En un primer moment en boca es pot apreciar el gust del nostre fuet, deixant pas a un regust de formatge de cabra.

XORIÇ DEL DIMONI

No  seria la primera vegada que d’un error en surt un invent, aquest és el cas del nostre xoriç del dimoni. Un error en la pesada del pebre vermell va fer que es ressaltessin els altres pebres que hi posem,Xoriç del dimoni porcs casolans corominas embotit artesans garrotxa qualitat olotd’aquí sorgeix la idea de fer un xoriç amb diferents pebres on qui se’l menja és capaç de notar-los tots.

Si sou amants del picant, us retem a què amb els decasa intenteu notar les diferents picantors que hi ha en el xoriç. Per poder-les notar heu de fer talls de xoriç d’un dit de gruix, olorar-lo i posar-vos-el a la boca, no s’hi val un tros i prou. Mentre el mastegueu el primer pebre que notareu és el vermell, un pèl amarg. El segon en forma d’esclat picant, és el verd. En tercer lloc una picantor a la gola, la cirereta. Per últim una sensació intensa primer a la boca i posteriorment al nas i al llagrimal, és el pebre Xe Xuan que ha fet el seu efecte.